Alpint

Att syssla med alpin toppbestigning så om det är till fots (och händer) eller med skidor kan ses som en av de mest utmanade formerna av utomhusaktiviteter. Ofta bestående av alla delar av en strapats, långa anmarscher, klättring på sten, snö, is och inte sällan planerade eller för den delen oplanerade bivacker, ibland på några av jordens mest krävande platser.

Detta ställer höga krav på utrustning och erfarenhet. Felmarginalerna är små och inte sällan obefintliga. Den utrustningen för alpin klättring vi har på Fjällsport kommer från tillverkare som vi vet håller en hög kvalitet och som vi samarbetat med länge.

Vi för inte ett komplett sortiment för alpin tillvaro, t ex har vi valt att inte erbjuda skidor, bindningar och pjäxor för toppturande, det finns andra (vi rekommenderar Skistore) som erbjuder en högre expertis inom området. Vi har däremot allt annat du kan tänkas behöva för att på bästa sätt ”earn your turn”

Om man har gamla prylar som ska kombineras med nya (gamla storskor, nya stegjärn) eller känner för att provfylla en ny ryggsäck, rekommenderar vi ett besök i butiken. Vi lovar att det är det bästa sättet för att se till att stegjärnen sitter kvar på nästa WI-7-rutt och att ryggsäcken blir ”skön” att bära.