Klättring

Att övervinna gravitationskraften och ta sig upp för en sten- eller isformation kommer i många former. Vi har traditionell klippklättring, sportklättring, isklättring, alpin klättring, inomhusklättring och sist men lägst, bouldering.

Ekvationen vad en som klättrare kan tänkas behöva är oändlig. Utbudet av tillgänglig utrustning att köpa kan också ses som oändligt. På Fjällsport kurerar vi vårt utbud till varumärken som vi litar på, använder själva och som vi vet fungerar.

Vi vet också att det tar tid att bygga sitt ”rack”. Specifika behov, såsom klätterstil, kroppsform, estetiskt öga och andra variabler avgör dina val. Och över tid lär vi känna ditt ”rack” (no pun intended) lika bra som vi lär känna dig. På så sätt blir vi ett bra bollplank när saker behöver adderas vartefter rutterna blir svårare och du blir duktigare (mer prylintresserad).

Rätt typ av utrustning

En utrustningsdetalj som vi lägger extra vikt vid är klätterskorna. En persedel som traditionellt i klätterkretsar räknas som ett tortyrinstrument av rang. Du få gärna misshandla dina fötter så mycket du vill men det finns alternativ. Vi hjälper till att hitta just den klättersko som passar dig.

Om du kommer in en lugn tisdagsförmiddag så kan vi gemensamt, i lugn och ro, över en kopp kaffe komma fram till vilken sko som passar dig och din klättring bäst

Rack

”Vi vet också att det tar tid att bygga sitt ”rack”. Specifika behov, såsom klätterstil, kroppsform, estetiskt öga och andra variabler avgör dina val”

Padde – Fjällsport