Trekking

Att sätta en fot framför den andre, om det så är i det lokala strövområdet, vackra Skanderna eller en strapats som GR20, är en speciell känsla. Att vara en självförsörjande enhet omgiven av naturen. Att vandra mot ett mål genom okänd terräng, utforska och upptäcka nya saker. Få ting är så skönt som att öppna upp tältduken och spana mot en soluppgång i orösad terräng.

På Fjällsport vet vi hur viktigt det är att ha rätt typ av utrustning. De varumärken vi tillhandahåller för trekking har väldigt låg ”argh, va fan!”-faktor.

Rätt typ av utrustning

En viktig utrustningsdetalj i detta sammanhang är ryggsäcken. Det är extra viktigt att du väljer en som fungerar för just din kropp, då du mer eller mindre kommer bära runt på ditt hus med tillhörande inredningsdetaljer. Om det så är kortare eller längre turer så kan det vara avgörande för hur mycket du kommer uppskatta din tur. Vi skulle rekommendera dig att om det är möjligt, komma in till oss med den utrustning du har tänkt ha med dig och i lugn och ro testa en eller flera modeller. Sen är det ju så klart färgen som avgör.

För vandraren tillhandahåller vi primärt kläder, kängor, ryggsäckar, tält och sovsystem.

Vi vet att det tar tid och erfarenhet att få sitt personliga system att fungera perfekt. Vi på Fjällsport hjälper gärna till för att speeda upp den processen. Vi uppskattar alltid feedback på hur du tycker att dina prylar fungerar. Precis som utrustning utvecklas med ny design och material så bygger vi på vår kollektiva kunskapsbank hela tiden.